Vi danskere er generelt et meget rejselystent folkefærd. Vi er generelt også et meget velhavende folkefærd, det er i hvert fald ikke i alle lande, at den brede befolkning har råderum til at rejse udenlands en gang eller to om året. Når snakken kommer til hvad man vil bruge indefrosne feriepenge, penge tilbage i skat, fiktive lottogevinster og lignende til, er svaret ofte: “Jeg ville rejse”. En rimelig kendt dansk forfatter sagde da også en gang: “At rejse er at leve”.

2020 var ikke rejsernes år

Sidste år var bestemt ikke året, hvor vi danskere kom ud og oplevede verden. Covid pandemien lukkede som bekendt mere eller mindre verden ned det meste af året. Sådan er det stadig, og det anbefales ikke at man rejser uden for Danmark på nogen måde lige nu. Alligevel er der lys for enden af tunellen. Vaccinerne er i gang med at blive givet i hele verden, og hvis prognoserne holder stik burde alle vi danskere være vaccineret, hvis vi ellers vil, til sommer. Det betyder naturligvis ikke, at hele verden bliver åben for os igen lige med det samme, men der er som sagt lys forude. Vi kan med andre ord godt igen så småt begynde at drømme om at rejse igen.

Flere penge – større drømme

Mange af os har fået flere penge i løbet af corona krisen, der snart har varet i et år. Dels har rigtig mange fået indefrosne feriepenge udbetalt. Dels har der ikke været så meget at bruge pengene på. Vi har ikke været på de samme charterferier som vi plejer, og har måske ikke været så meget ude og spise, i biografen og lignende. Der er med andre ord mange penge der brænder i lommen hos mange. Det kan åbne dørene for nogle nye rejsemuligheder. Det er derfor også meget tænkeligt, at vi over de kommende år vil se en stigning i antallet af drømmerejser. Det kan være alt fra rejser til Asien, USA, Australien og ikke mindst safari rejser til Afrika, hvor især rejser til Tanzania er noget mange drømmer om.

Ikke mindst hvis man rejser med børn, kan en Safari være en kæmpe oplevelse, der vil sidde i en hele livet. Hvem har ikke set dyreprogrammer med løver, elefanter, zebraer og giraffer og ønsket at se dem i virkeligheden. Udover at se de mange dyr i deres rette element er der storslået natur og meget mere der gør det til noget helt unikt.