Danmark er et fantastisk land at rejse rundt i og har mange forskellige byer og steder, der er værd at opleve. Landet byder på bakker, strande, enge, klitter, marker og skove, der alle er smukke og fylder hjertet med fred. En tur rundt i Danmarks natur kan være givende, men der er meget mere at se i Danmark end bare naturen.

Danmarks skjulte perler

Det er nok de færreste, der ved, at Danmark har adskillige bryghuse og destillerier, der er nogle af Nordens bedste og har vundet fornemme priser for deres alkohol. Det kan være en spændende oplevelse at komme ud og besøge et destilleri, der har perfektioneret fremstillingen af likør. De fleste har lært af traditionerne og bygget videre på dem i generationerne, så det er noget helt særligt, man kommer til at opleve. Copenhagen Distillery er – for bare at nævne ét – et af de bedste destillerier i Danmark og laver blandt andet en udsøgt og prisvindende whisky. Når man besøger destilleriet, kan man komme rundt og se, hvordan processen foregår, og man får indsigt i alle de små og omhyggelige skridt, der skal til for at producere prisvindende whisky.

Mange af destillerierne tilbyder ikke blot en gennemgang af processen, men afholder ofte også arrangementer, hvor der bliver spillet musik, serveret god mad og selvfølgelig et udvalg af destilleriets egne produkter. De tilbyder forskellige brands afhængigt af, hvad de har specialiseret sig i. Det kan være alt fra gin eller Stauning Whisky til rom. Kvalitetsvarerne flyver som regel af hylderne og er ofte specialproduktioner, der ikke bliver lavet igen. Det er altså din mulighed for at opleve disse eksklusive og unikke smagskombinationer.

De danske traditioner

Et andet fantastisk sted at besøge er Troldens Bryghus, der fornylig er blevet renoveret. Troldens Bryghus er et mikrodestilleri og bryghus, der ligger i udkanten af Kolding. En fest på dette bryghus indebærer alt, hvad hjertet kan begære – bryghuset står nemlig for et lækkert udvalg af mad i deres atmosfærefyldte ølstue, der har plads til 60-70 gæster. De karakteristiske smukke kobberkedler giver en fed atmosfære for de besøgende. Troldens Bryghus har desuden et bredt udvalg af brands, der ligeledes har vundet priser for deres lækre varer. For eksempel har deres Single Malt Whisky Nimbus vundet Whiskey Bible-prisen for bedste whisky. Med andre ord er det ganske imponerende, hvad danske destillerier kan byde på.

Når man besøger et dansk bryghus, bliver det også hurtigt tydeligt, at der er en stærk og rig tradition for at brygge spiritus i Danmark, og at brygmestrene tager deres arbejde særdeles alvorligt. Deres passion skinner igennem – ikke blot i likøren, men også i deres engagement og entusiasme, som smitter af. Har du ikke besøgt et bryghus eller et destilleri før, må du ikke snyde dig selv for oplevelsen. Det er en mindeværdig tur, som samtidig giver rig mulighed for at støtte lokale danske bryghuse, som er passionerede omkring deres fag. Hvis du er heldig, kan du få fingrene i en sjælden og unik udgave af spiritus, der bliver solgt i begrænsede mængder, som du kan imponere venner og familie med. Under alle omstændigheder får du chancen for at smage den kvalitetswhiskey og kvalitetsrom, der bliver produceret i danske bryghuse og destillerier.