Står du og din partner over for en større rejse til udlandet, og skal I være væk fra familie og venner i længere tid? Eller måske du kender en person i din nære omgangskreds, som snart tager på det store udenlandseventyr i mange måneder?

Uanset om du selv skal ud at rejse, eller om det drejer sig om et familiemedlem eller en nær ven, gælder det om at sende vedkommende godt afsted på turen. Og dét gør du allerbedst med en god afrejsefest.

Men hvordan planlægger du den perfekte afrejsefest? Og hvad skal du som minimum have styr på inden gæsternes ankomst? Læs med her, hvor vi giver dig nogle hurtige, gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med afskedsfesten – og ikke mindst rejsen.

Rejsen og festen starter med den kreative indbydelse

Det allerførste step i planlægningsprocessen er selve festindbydelsen. Mange hopper lidt for let og elegant over dette trin, da invitationen jo ikke som sådan er en del af selve festen. Ikke desto mindre er det en afgørende faktor, der er med til at sætte rammerne og stemningen for afrejsefesten.

Derfor gør du klogt i at investere tid og kreativ tænkning i invitationens udformning. Prøv at gøre den lidt anderledes, sjov og inspirerende, og find en visuel form, der afspejler din kommende rejse.

Skal du til Afrika og opleve naturen og dyrelivet på nært hold, kan du udforme invitationen som et dyr fra savannen. Eller hvad med en indbydelse, der forestiller et fly, et tog eller andre transportmidler? Det kan også være, at invitationen bare skal afspejle et bestemt tema, så gæsterne er forberedte på, hvilken type fest det er?

Sæt fut i feststemningen – på den dekorative måde

Ingen fest uden oppyntning. Diverse former for festligt og dekorativt pynt er en super effektiv måde at få skabt en god, afslappet og hyggelig feststemning på. Derfor bør du altid som noget af det første overveje, hvordan de fysiske rammer skal tage sig ud.

Hvordan skal bordformationerne opstilles i lokalet? Hvilken farve dug og type service? Skal der være balloner, serpentiner, konfetti eller anden form for farverig dekoration på såvel borde og gulve som loft og vægge?

Alle disse valg bidrager til det samlede helhedsudtryk, der skal være med til at sætte fut i feststemningen.

Sæt et tema på festmenuen – og drikkevarerne

Heller ingen fest uden mad og drikke. Ellers bliver det i hvert fald en meget lang fest. Du skal selvfølgelig have styr på, hvilken menu og hvilke drikkevarer du vil servere for gæsterne.

Her kan du igen med fordel tænke i, hvilken type rejse der er tale om. Find et passende (rejse)tema for menuen og drikkevarerne, der stemmer overens med din rejsedestination. Skal du til Mexico, kan den stå på tacos og tortilla samt margarita og tequila. Skal du til Italien, skal menuen måske være klassisk pizza eller spaghetti akkompagneret af rødvin.

Vigtigst af alt er at huske, at det er din afrejsefest, som derfor også skal være lige nøjagtig efter dit hoved.

God fornøjede – og god fest!