Har din partner, dit barn, en nær ven eller kollega været på en længere udenlandsrejse? Og nærmer datoen for vedkommendes hjemvenden sig med hastige skridt? Uanset hvilken situation og relation du har at gøre med, kan det være en fantastisk og kærlig gestus at holde en “velkommen hjem”-fest for personen.

Her gælder det selvfølgelig om at skabe de perfekte og festlige rammer omkring den længe ventede hjemkomst. Men spørgsmålet er bare, hvordan disse rammer ser ud. I dette indlæg giver vi dig tre gode bud på den ultimative “velkommen hjem”-fest – i tilsvarende tre størrelsesordner.

1) Den intime – festen for de nærmeste på altanen

Vi starter i den lille ende af skalaen med “den intime” festform. Denne type er velegnet til det mindre selskab, hvor det udelukkende er den nærmeste familie og venner, der deltager.

En sådan intim festkonstellation udmærker sig særligt ved, at den kan holdes hjemme i privatboligen såvel som en hvilken som helst anden lokation. Den kræver ikke særlig meget plads, og den kan ofte gøres billigt.

Et godt tip er at udnytte eksempelvis din altan eller terrassen til formålet, så festens fysiske rammer afgrænses. Dette skaber en hyggelig, intim atmosfære, hvor alle kan snakke sammen og komme hinanden ved. På internettet kan du finde massevis af god inspiration og viden til, hvordan du kan bruge og indrette altanen.

2) Den storslåede – festen for de mange i lejede lokaler

Bevæger vi os lidt længere op ad (størrelses)skalaen, finder vi “den storslåede” velkomstfest. Denne festtype er særligt velegnet til store familier eller til personer, der har en omfattende vennekreds.

Vil du gerne give den tilbagevendende person et brag af en fest med musik, dans og underholdning natten lang, kan det ofte være presset pladsmæssigt i privatboligen. Derfor bør du overveje at leje selskabslokaler i passende størrelse – eventuelt i nærheden af det sted, hvor hovedpersonen ankommer fra rejsen.

Med hele udtrækket og den storslåede løsning kan du med garanti give din kære en varm velkomst, der er værd at mindes.

3) Den alternative – festen for alle midt i naturen

Den tredje løsningsmulighed har vi valgt at kalde for “den alternative”. Dette skyldes, at de fysiske rammer ikke er begrænsede af nogen form for vægge. Her foregår velkomstfesten og modtagelsen nemlig midt i moder natur.

Såfremt du tør satse på, at vejret holder tørt og arter sig nogenlunde, kan du vælge at holde festen under åben himmel, eksempelvis i den store have. Alternativt kan du investere i et telt eller pavilloner og sætte det/dem op på din grund.

Mulighederne er mangfoldige, og du skal gå med netop dén løsning, der passer til dig – eller rettere den hjemvendte person.