Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når du rejser på ferie, begynder tyvene at iføre sig arbejdstøjet. Især om sommeren har indbrudstyvene travlt, da det er her, der blandt andet sker næstflest indbrud – kun lige overgået af perioden i julen. Så når du tager billeder af Eiffeltårnet eller slapper af på stranden på Maldiverne, har tyvene altså travlt. Heldigvis kan du gøre dit for at forebygge, at indbrudstyvene ikke anser din bolig som deres næste offer. Og netop dette giver vi dig en guide til her.

Installer overvågningskamera og larmende alarmer

Det er en yderst god idé at installere overvågningskamera og/eller larmende alarmer. Alarmer med lyde kan betyde, at tyvende opgiver deres indbrud – eller at de presses på tid og dermed ikke tager specielt mange ting. Skiltning af overvågningskamera kan få tyvene til at vælge et andet hjem at bryde ind i – og skulle de alligevel vælge din bolig, kan det være nemmere at opklare forbrydelsen og finde de stjålne genstande. Du kan her læse en grundig test af overvågningskamera og dermed finde et af de bedste på markedet.

Lad lyset tænde med en timer eller app

Hvis hjemmet er fuldstændig mørklagt i flere dag, vil det for tyvene være et sikkert tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Derfor er det en fordel at lade diverse lamper tænde i hjemmet. Dette kan gøres ved brug af en timer eller app til hjemmet, hvor lyset altså bliver tændt. Du kan med fordel også bruge en timer til at tænde radio eller tv, da lydende ligeledes vil bidrage til, at hjemmet ser travlt ud.

Monter solide hasper på vinduerne

Døre er ikke den eneste indgang, indbrudstyvene har til dit hjem. Faktisk vælger mange tyve at få adgang til boliger via stueplanens vinduer. Derfor skal du sørge for at monter solide hasper på vinduerne – og gerne med særlige haspesikringer eller låseanordninger. På denne måde vil du altså spærre adgangen for tyvene og gøre det sværere for dem at bryde ind i netop dit hjem. Det samme gælder vinduer i kælderen.

Efterlad hjemmet med rod

Det kan være fristende at rydde hele hjemmet fuldstændigt op inden afrejse, da det er lækkert at komme hjem til en nydelig bolig. Dog vil et skinnende rent og opryddet hjem få boligen til at se ubeboet ud – og dette frister altså indbrudstyvene. Sørg derfor for at lade lidt uorden og rod være fremme i form af aviser, kaffekopper, sko, jakker og lignende.

Parker din eller naboens bil i carporten

Hvis der holder en bil parkeret i din carport eller indkørsel, vil dette give tyvene et indtryk af, at der er nogen hjemme. Derfor kan du med fordel parkere din bil i carporten eller indkørslen og få et lift til lufthavnen. Skal du bruge bilen til transport, kan du bede naboen om at parkere deres bil i din indkørsel eller carport hver anden dag. Dette vil i hvert fald minimere risikoen for, at indbrudstyvene netop udser dit hjem som værende deres næste offer.