Har du en elbil? Så er det vigtigt at have en god forsikring. Men hvor meget koster en elbilsforsikring, og hvad dækker den?

 

En elbilsforsikring dækker som udgangspunkt de samme ting som en almindelig bilforsikring. Den dækker skader på bilen, hvis du er ude at køre og bliver ramt af en anden bil. Den dækker også, hvis bilen bliver stjålet eller beskadiget af f.eks. vejrlig eller hærværk.

 

Dog er der nogle ting, som er lidt anderledes ved en elbilsforsikring. For det første er det vigtigt at have en forsikring, der dækker batteriet. Batteriet er ofte det dyreste element i en elbil, og det er derfor vigtigt at have en forsikring, der dækker det.

 

For det andet er det vigtigt at have en forsikring, der dækker el-motor og opladning. El-motoren er ofte mere kompleks og dyrere at reparere end en almindelig benzinmotor, og derfor er det vigtigt at have en forsikring, der dækker den.

 

Opladning er også et vigtigt element i en elbil. Opladning er ofte billigere end benzin, men sker der en fejl i opladningen der skader bilen, kan det blive en dyr fornøjelse. Sørg derfor også for at have en forsikring der dækker dig ved opladning.

 

En elbilsforsikring koster generelt lidt mere end en almindelig bilforsikring. Dette skyldes, at der er flere og dyrere ting, der skal dækkes. Dog er det stadig en fordel at have en forsikring, da det kan være dyrere at reparere en elbil end en almindelig bil.

 

Der er mange forskellige forsikringsselskaber som udbyder forsikringer til elbiler. Priserne varierer meget, så sig dig godt omkring på markedet, for at finde den forsikring der passer bedst il dine behov.

 

Vil du læse mere om forsikring til elbiler kan du læse artiklen ’Bilforsikring til elbil