Det kan være helt befriende at leje en bil, når man rejser rundt i Europa – eller øvrige dele af verden. I stedet for at skulle sætte sig ind i den lokale offentlige transport (eller mangel på samme), kan du hoppe ind i egen bil og let komme frem til de destinationer, du ønsker.

Her får du xxx gode råd, som du kan bruge, næste gang du skal arrangere biludlejning.

  1. Vælg en forhandler, du føler dig tryg ved

Når du skal vælge en biludlejer, skal du sigte efter et sted, hvor du føler dig tryg. Det kan naturligvis både være hos firmaer, der er internationalt anerkendte og råder over stor troværdighed, eller måske hos en udlejer, hvor du før har haft et positivt forløb.

I tilfælde af, du slet ikke ved, hvor du skal starte med at lede, kan du slå biludlejning op på internettet – med fokus på det område, hvor du skal hente og aflevere bilen. (NB! Det behøver ikke nødvendigvis være samme sted, hvis forhandleren dækker nationalt). Her kan du så læse anmeldelser og gøre anden research, som overbeviser dig om, du har valgt rigtigt. Dette kan ligeledes give dig en indikation af prisen.

  1. Hav dit kreditkort klar

Mange biludlejere kræver, at du kan betale med kreditkort. Det skyldes, at det giver en ekstra sikker for udlejeren, i tilfælde af denne f.eks. opdager en skade efter at have returneret dit depositum eller lignende.

Sørg for at det er et internationalt dækkende kreditkort – og IKKE et debetkort. Hvis du kun har et debetkort til rådighed, kan det være, buludlejer vil have dig til at tilkøbe ekstra forsikring, så han også er dækket ind, hvis der opstår en tvist.

  1. Kontroller altid køretøjet

Inden du forlader udlejningsstedet, bør du sammen med udlejeren gennemgå bilen for buler, ridser m.m.

Man udfylder typisk en blanket / kontrolrapport, og denne skal du beholde en kopi af, så du kan fremvise den, hvis udlejeren mener, det er dig, der er skyld i en bestemt skade.

  1. Aflever bilen ud fra kontrakten

Når du afleverer bilen, så sørg for at få udlejeren til at dokumentere, alt er i orden. Dette for at undgå en senere ærgrelse, hvis der pludselig trækkes penge fra dit kreditkort. Ja, det kan nemlig ske! Se næste punkt.

  1. Husk at der kan trækkes penge fra dit kort efterfølgende

Fordi du har anvendt kreditkort, kan der trækkes penge, hvis biludlejer senere opdager skader, konstaterer tanken ikke var fyldt op etc.

Husk at du naturligvis kan gøre indsigelse, hvis der trækkes penge for noget uberettiget.