Man kan planlægge helt vildt meget, og det gælder alle områder – mad, filmaften, rejser eller måske bare en tur i supermarkedet. De fleste kan nikke genkendende til at have noget planlagt grundigt. Et godt eksempel er ferier. Men faktisk er de fleste alligevel enige om, at de bedste minder fra ferien var dem, der skete spontant. 

Derfor er det spontane ofte sjovere

Men hvorfor er det egentlig, at de spontane ferier er sjovere end hvis de er planlagte? Svaret ligger i, at når der sker noget uventet, bryder det med vores ideer og tanker – og hvis det ikke er dårligt, vil det ofte få os til at se på tingene med et større perspektiv. Derfor forbinder mange danskere spontanitet med noget positivt og glædeligt.

Hvad kan du selv gøre?

Det behøver ikke kun være spontane ferier, der vækker glæde og begejstring – for langt færre penge kan du åbne muligheden op for mere spontanitet i hjemmet. Derfor er det en smart idé at være bevæbnet med de mest nødvendige ting. En sovesofa kan for eksempel både byde gæster velkomne i dit hjem, og være til glæde for børn, der holder sleepover og hellere vil sove i stuen – foruden den gode benplads, de ofte har. Du kan se mere om sovesofaer her.  

Tips til en mere spontan hverdag

Nogle gange bliver hverdagen trist og grå – og så kan det være smart at have noget at finde på. Tjek for eksempel denne liste, der indeholder tips til at føre mere spontanitet ind i hverdagen:

  • Prøv nyt mad. Nyt mad åbner op for mange sanser – prøv noget nyt mad og bring nye sanseindtryk ind.

  • Lav flere aktiviteter. Nye aktiviteter er et must i en kedelig hverdag – især for børn. Prøv eksempelvis nye lege eller motion som f.eks. yoga.

  • Tag chancer. Grib dagen! Du ved aldrig, hvad der kommer.