Portugal er et fantastisk smukt og dejligt land, som i det moderne turistmiljø, ligger en anelse uretfærdigt i skyggen af sit naboland, Spanien. Portugal har dog så meget at byde på, og nedenfor kan du læse lidt mere om hvorfor din næste rejse skal gå til det portugisiske.

 

Kulturrejser til Portugal

En storby som man bare ikke må undervurdere, det er Lissabon. Lissabon bliver kaldt for Europas San Fransisco på grund af sine stejle stræder og gule sporvogne, og det er en sand fornøjelse, at bruge en dag på blot at spadsere igennem de mange spændende og hyggelige gader i byen. Hvis du overvejer at din næste rejse med familien skal være en kulturrejse, så bør du helt sikkert tage til den portugisiske hovedstad.

 

Du finder tilmed nogle fantastiske portugisiske restauranter i Lissabon, som er meget autentiske i deres madlavning. Disse restauranter har sin egen madkultur og den holder de stolt fast i. F.eks. så serverer de på mange restauranter en appetizer, som oprindeligt stammer fra øen Madeira, der hedder Bolo Do Caco. Retten er meget enkel idet den blot består af fladbrød med hvidløg og saltet smør, men det smager helt fantastisk.

 

De portugisiske øer

Apropos øer, så har Portugal selvfølgelig Madeira og Azorerne, som hver især tiltrækker tusindvis af turister til sig hvert år. Begge øer får oftest dansk besøg om vinteren, da øerne i danskernes øjne i høj grad bliver anset som vinterdestinationer, i følgeskab med blandt andet de kanariske øer.

 

Øerne holder selvfølgelig også åbent om sommeren, men øerne er på dette tidspunkt af året også rigtige populære blandt portugiserne fra fastlandet. Så man vil altså opleve at øerne har to forskellige klienteller, afhængig af hvornår på året man vælger at rejse.

 

Hvis du ønsker at blive endnu klogere på det portugisiske, så kan læse meget mere om rejser til Portugal.

 

Et exceptionelt land for golfrejsende

Blot 20 kilimeter fra Madeira, ligger en lille uspoleret ø ved navn Porto Santo. Porto Santo er ved første øjekast en direkte modsætning til blomsterøen, Madeira, idet at øen er gold og tør at se på. Men midt på øen ligger en frodig og fuldstædig fænomenal golfbane, som er designet af den legendariske golfspiller, Severiano Ballesteros.

 

Golfbanen ude på denne lille uspolerede ø, er vurderet som en af Europas bedste, men det selvfølgelig ikke det eneste Porto Santo har at byde på. Øen har også et fantastisk spasted, tennisbaner og nogle helt fantastiske vandreruter. Øen her kan besøges som et udflugtsmål fra Madeira, men nogle danske rejseselskaber har også direkte rejser hertil.