Det er ikke noget, de fleste går og tænker meget på i hverdagen, men din hud yder faktisk en meget stor indsats for dig. Den beskytter dig for eksempel mod alverdens skadelige ting, som ellers på den ene eller den anden måde kunne gå ind og påvirke din krop.

Derfor bliver din hud også udsat for utroligt meget.

Alt fra sol til regn, fra fugt til tørke og ikke mindst kemikalier holder din hud ude, så din krop forbliver sund. Derfor er det også vigtigt at vise din hud lidt kærlighed og passe godt på den. Det gælder ikke mindst, når du er på farten.

Opbyg en god hudplejerutine

Noget af det vigtigste du kan gøre for at passe bedre på din hud, er at opbygge en rutine med gode hudplejeprodukter, som du kan bruge dagligt. Måske er det noget, du allerede gør til hverdag, men det er ikke mindre vigtigt, når du for eksempel er ude at rejse eller bare befinder dig i fremmede miljøer.

En grundlæggende hudplejerutine består af:

  • At rense din hud

  • At sørge for at din hud er hydreret

  • At påføre solbeskyttelse

Når du renser din hud, kommer du nemlig af med noget af al den skidt, der ellers kan komme på din hud. Du ville jo ikke vaske hænder uden håndsæbe eller vaske hår uden shampoo. Det er bare vigtigt at bruge en rigtig ansigtsrens.

Når du hydrerer din hud, bruger du enten en fugtighedscreme eller en olie til at give huden mere fugt. Det er nemlig også med til at styrke og beskytte din hud. Din fugtighedscreme eller olie skal dog være beregnet til ansigtet.

Når du påfører en solbeskyttelse, så kan du beskytte både din hud og resten af kroppen mod nogle af de skadelige stråler fra solen. De kan nemlig ikke bare give solskoldning; de kan også give kræft. Derfor er det vigtigt at gøre hver dag.

Gode råd til rejsen

Når du er væk hjemmefra, så vil du også helt naturligt komme i kontakt med nye mennesker og ting. Det betyder også, at du også vil blive udsat for flere bakterier. Den slags kan nemt gå ud over din hud.

Nogle gode råd kan derfor være:

  • Undgå at røre for meget ved ansigtet

  • Vask jævnligt hænder eller brug en smule håndsprit på dem

  • Rens dit ansigt både morgen og aften

Derudover er det som altid også vigtigt, at du sørger for også at drikke rigeligt med vand. Selvom du hydrerer din hud med creme eller olie, skal du også give den fugt indefra. Det gør du absolut bedst ved at drikke godt med vand.

Pas på med nye hudplejeprodukter i rejsestørrelse

Nogle vil måske være fristede til at købe nye hudplejeprodukter, som bedre kan være i kufferten, men når det kommer til hudpleje, skal du huske på, at det kan tage tid at vænne huden til nye produkter.

Derfor skal det ikke være på grund af den mindre størrelse, at du prøver noget nyt.