At rejse er at leve – Det siger nogle i hvert fald. Der er ingen tvivl om, at det kan være rigtig dejligt at rejse, fordi du kan få nogle helt nye oplevelser, støde på nye kulturer, lære ny mad at kende osv. Men det er også dyrt at rejse. Med nogle få tips kan du lettere få råd til din drømmerejse.

Lav en opsparing

Først og fremmest er det en god idé at lave en separat opsparingskonto til din rejse. Når du skal spare op, handler det selvfølgelig op at spare nogle penge, men hvis du lader pengene stå på din almindelig forbrugskonto, vil du lettere kunne bruge dem. Derfor er det godt at føre de sparede penge over på din opsparing i stedet for.

Drop de dårlige vaner

Hvis du har nogle dårlige vaner, der koster dig mange penge, kunne du overveje at droppe dem. Selvom det er svært, må du minde dig selv om, hvorfor du gør det. Hvis du f.eks. ryger, vil du kunne spare mange penge om måneder på at holde op. Hvis du har svært ved det, kan du nøjes med at skifte over til en e-cigaret, som er en billigere løsning. Her kan du få tanke, brændere og væskebeholdere til din e-cigaret.

Skru ned for impulskøb

De fleste af os kender det. Chokoladebaren oppe ved kassen ryger lige ned med op på båndet. Det er den slags dumme impulskøb, der er spild af penge. Du mærker det ikke helt vildt på din økonomi i situationen, men i det lange løb, kan det sagtens blive til en del.

Afmeld nogle af dine abonnementer

I dag er det ganske normalt at abonnere til en masse forskelligt. Men har du egentlig brug for alle dine abonnementer? Tjek dem igennem og se om der ikke er nogle af dem, som du kunne undvære.