Trænger du og din familie til et afbræk fra hverdagens rutiner? Så er camping en rigtig god idé. Det er en meget populær form for ferie, der er højtelsket af mange danskere. Derfor findes der også et væld af campingpladser rundt omkring i landet, hvor du kan campere med din familie. Det kræver om end en smule planlægning, hvis du gerne vil arrangere en tur, der er til glæde for hele familien.

Campingvogn eller telt?

Der er nogle, der foretrækker at campere med en campingvogn, hvorimod andre tager afsted med teltet under armen. Et telt er naturligvis en mere primitiv måde at campere på, men bestemt også en oplevelse værd. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvad der passer bedst til din familie.

Vil du campere med campingvogn, men samtidig have mulighed for at sidde ude, når det regner? Med et fortelt kan du skabe følelsen af en udendørs, overdækket terrasse.

Hvor skal turen gå hen?

Når du har fundet ud af, hvorvidt du vil campere i campingvogn eller telt, så skal du finde ud af, hvor turen skal gå hen. Det er en god idé at danne dig et overblik over et par forskellige campingpladser, så du kan finde den, der passer bedst til dine præferencer og din familie. Har du børn, kan det for eksempel være en fordel at vælge en campingplads, der er tæt på legeland, legepladser og andre spændende aktiviteter.

Hvad skal medbringes?

Det er en god idé at lave en pakkeliste, hvis du er bange for at miste overblikket under campingplanlægningen. På den måde kan du være sikker på, at du får det hele med på turen – uden at glemme noget. Husk blandt andet alt campingudstyret, dine personlige ting og underholdning i form af brætspil og kortspil.