Er du allerede blevet træt af det danske efterårsvejr, der det ene øjeblik lover regn og det næste blæser en omkuld på cykelstien? Så er du ikke den eneste! For tanken om en efterårsferie under varmere himmelstrøg kan få mundvigene til at vende opad hos de fleste.

Men når du står foran at skulle ud at rejse, er det en god idé at gøre sit hjemmearbejde, så du ikke ender i en irriterende eller uforudsigelig situation i lufthavnen. Det er bare for træls at starte ens ferie på den måde.

Derfor får du den fuldendte guide til at pakke den perfekte håndbagage, så du let og elegant kan komme igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

Elektronikken skal øverst

Du bør altid placere ting, der skal tjekkes i sikkerhedskontrollen, øverst i din taske. Det betyder alle former for elektronik, såsom mobiltelefoner, tablets, e-cigaretter og tilbehør, computere mv. På den måde kan sikkerhedspersonalet hurtigt få et overblik over dine ting, og du kan hurtigere komme igennem sikkerhedskontrollen.

Væsker skal pakkes i mindre størrelser

Du har sikkert mange gange før hørt om, hvordan reglerne for væsker ombord på flyene er blevet skærpet. Det betyder, at du ikke må medtage beholdere med væsker, der kan indeholde over 100 ml, hvilket svarer til én dl.

Alle væsker skal være samlet i en gennemsigtig, genlukkelig plastpose. Posen må maksimalt kunne indeholde én liter i alt. Det vil sige, at alt det, der ikke kan være i posen, kan du ikke tage med ombord i din håndbagage. Hvis du ikke selv har en genlukkelig plastpose, kan du få udleveret en ved kontrollen.

Væsker kan være mange ting, men reglen gælder produkter som: parfume, olie, babymad, flydende medicin, drikkevarer, barbersprit, cremer, tandpasta, shampoo, balsam, solcreme og meget, meget mere. Så hvis du vil være på den sikre side, så sørg for at pakke alt om i mindre beholdere. På den måde undgår du en kedelig situation i kontrollen.

Livsvigtig medicin

Du bør altid placere din medicin i din håndbagage, så du let kan tilgå det på flyet. På den måde er du også sikker på at have din medicin i nærheden, hvis du skulle være så uheldig at miste din kuffert.

Ha’ dit pas klar ved hånden

For at du hurtigt kan komme igennem sikkerhedskontrollen, bør du altid have dit pas parat. Det er bare alt for ærgerligt, hvis du pludselig opdager, at du har lagt det nederst i din kuffert. En kuffert, der er forsvundet ud til bagagepersonalet og lastet på flyet. Øv øv.

Ha’ en rigtig dejlig ferie.