Dette er sponsoreret indhold.
Er du en af de mange, der gerne vil leve bæredygtigt, men også elsker at rejse? Så kan du måske føle, at du står i lidt af et dilemma, da flyvning netop er en af de ting, der koster allermest CO2. Heldigvis er der en del ting, som du kan gøre for at leve bæredygtigt, samtidig med at du rejser. Og frygt ikke. Det er ikke dyrt at rejse bæredygtigt. Du kan sagtens tage på
rejser og samtidig leve bæredygtigt. Tips til hvordan du rejser sådan, kan du læse mere om i det følgende. 

Overvej andre alternativer

Som sagt er det at flyve utrolig dyrt på CO2. Derfor er det en god ide at overveje, om der er andre måder, du kan komme frem til din rejsedestination, og som er mere bæredygtige. Hvis du blot skal til et sted i Europa, kan det være en god ide at vælge bil eller tog i stedet for at flyve. Hvis du ikke helt kan undgå at flyve, kan det være en ide at lave en regel med dig selv om, at du kun må flyve tur/retur én gang om året, hvert andet år eller lignende. Selv lidt forandring tæller.

Skær ned på kødet

Rigtig mange steder rundt om i verden er det blevet nemt at leve som veganer eller vegetar – særligt i Asien i lande som Thailand og Indonesien. En anden ting du kan gøre for at mindske dit CO2-aftryk, når du rejser, er derfor at undgå at spise kød. Det er meget lettere end du tror. Netop fordi der er kommet så stort et fokus på mindre kød, er der kommet større efterspørgsel på vegetaralternativer, hvilket betyder, at der er kommet betydeligt flere spisesteder med disse alternativer

Støt bæredygtige projekter

En tredje ting du kan gøre, er at støtte de overnatningssteder, spisesteder og andre projekter, som forsøger at være så bæredygtige som muligt, når du rejser. Det vil sige, at du kun spiser steder, som serverer deres mad i naturligt material – ikke plastik – sover steder, som forsøger at udligne deres aftryk og gør andre lignende ting, som bidrager til bæredygtigheden. Den bedste måde at finde disse steder på, er ved at spørge andre rejsende og søge lidt på Google.

Tag din egen vandflaske med

Plastik er en stor synder, hvad angår forurening. Derfor er det også noget, som du bør undgå på din rejse. Mange steder rundt om i verden kan du ikke tåle drikkevandet, og derfor køber du sikkert vand i flasker fra supermarkedet. I stedet kan du sagtens tage din egen drikkedunk med, da der i dag findes mange overnatningssteder, der tilbyder filtreret vand, som du også kan tåle.