Når du planlægger en ferie, kan du nogle gange kun tænke på at rejse ud i det ukendte og udforske alle de fantastiske seværdigheder og attraktioner.

Men før du tager af sted på denne rejse, er der nogle få ting, du skal overveje. Visum, bankforretninger og forsikringer er blot nogle af de “kedelige”, men vigtige ting, som de fleste rejsende skal overveje, inden de tager på en stor rejse.

Selvom det er tiltrækkende at rejse afsted på et indfald, er det et must at forberede sig på rejsen, især når man besøger lande som USA eller europæiske lande.

For at hjælpe dig med at forberede dig på en rejse til USA er der her nogle vigtige retningslinjer og tips, der kan gøre din rejse lettere.

Visum til USA

Da USA er et af de steder i verden med den strengeste visakontrol, er dette en af de vigtigste ting at overveje, når man planlægger en rejse til udlandet. Er du fra Danmark, hvilket er ganske sandsynligt, da du læser dette på dansk, er du så heldig at være fra et af de lande, der er en del af Visa Waiver Programmet, hvilket gør dig berettiget til at ansøge om et ESTA visum til USA. Rejser du med nogen, der ikke kommer fra et land på listen over godkendte lande, bliver de nødt til at gå igennem en anden visumansøgningsproces, som er langt vanskeligere end for dem, der er omfattet af Visa Waiver programmet.

ESTA: Alt, hvad du har brug for at vide

ESTA i ESTA visum USA står grundlæggende set for Electronic System for Travel Authorization, og internationale rejsende, der er statsborgere eller borgere i en række godkendte lande, kan simpelthen ansøge om en rejsetilladelse, hvilket gør det lettere at rejse til USA. Visum til USA har en gyldighed på 2 år, og i løbet af denne periode kan du rejse ind og ud af landet flere gange i højst 90 dage ad gangen.

Det er en ganske simpel proces, der tager nærmest ingen tid. Her er et par vigtige funktioner i ESTA, som du skal huske.

Ansøg om ESTA visa

Hvornår skal du ansøge: Det anbefales, at du ansøger om dit visum mindst 72 timer før din planlagte afrejse. Men hvis du allerede har dine nøjagtige datoer, kan du ansøge om dette på forhånd, så du kan appellere eller ansøge om et ordentligt visum, hvis din ESTA-ansøgning bliver afvist.

ESTA-omkostninger: Siden 2010 er den amerikanske regering begyndt at opkræve gebyrer for ESTA-visummet fra rejsende. For at ansøge skal rejsende betale et nominelt gebyr på 14 dollars, hvilket er omkring 94 kr. Ved brug af ESTA-registreringstjenester vil det koste 85 dollars, hvilket er omkring 572 kr. Ekstra tjenester er blandt andet øjeblikkelig statusinformation om din ansøgning i form af e-mails, og skulle det være, er der kundesupport gennem telefon og e-mail alle døgnets timer.

ESTA-godkendelse: Normalt vil de have sendt dig ESTA visum til USA inden for 24 timer på hverdage.

Med disse tips vil det være lettere for dig at forberede dig til din spændende rejse til USA!