Har du brug for at komme væk fra hverdagens stress og jag? Så er en rejse ud i den vilde natur en rigtig god idé. Det er med tiden blevet en endnu mere populær form for ferie, der bliver sat stor pris på af mange danskere. Det er jo heller ikke så mærkeligt, med den skønne og milde natur vi har i landet. Specielt i sommermånederne er vejret helt unikt, og det fås ikke bedre andre steder.

Det at sove i naturen giver mulighed for ro og fordybelse, hvis du er afsted med en partner eller alene. Tager du hele familien med, kan turen give jer nærvær og hygge, på en måde i ikke kan få derhjemme, og så er der bare noget helt unikt over, at falde i søvn ved lyden af naturen og vågne op til fuglefløjt og morgensol. Det er langt fra hverdagen og meget langt fra den normale ferie sydpå. Det kræver dog lidt mere arbejde og planlægning, end hvis du tager flyet på charter ferie med all-inclusive, men det er i sidste ende det hele værd.

Hvor skal du rejse hen?

De bedste måder at komme i kontakt med naturen på, er ved at overnatte i enten telt eller shelter. Det giver den mest rigtige naturoplevelse, og lader dig komme i kontakt med den rå natur. Men de danske shelters er ofte booket, hvorfor et telt kan være en langt bedre løsning. Det giver langt mere frihed, da du kan flytte teltet og slå det op et sted der passer dig. I Danmark må vi ikke slå telte op alle steder, men der er blevet åbnet for et koncept, der hedder ”fri teltning”, som indeholder mange skove, hvor vi frit må slå telt op.

Hvad skal du have med?

Som nævnt så kræver en tur i det fri noget planlægning, og derfor skal du være ekstra opmærksom, når du sætter dig ned for at lave din pakkeliste. Da du med en tur i det fri kommer langt væk fra civilisationen, skal du have styr på dit grej. Det amerikanske outdoorbrand MSR kan hjælpe dig godt på vej, da MSR har en lang række produkter, du skal have med på din tur. Det vigtigste du skal have med, er selvfølgelig teltet og andet overnatningsudstyr som sovepose og liggeunderlag. Men på en tur i det fri har du selvfølgelig også brug for noget at spise, derfor skal du også huske at have mad med og noget at lave mad på. Førnævnte MSR laver nogle meget pålidelige gas- og multifuelbrændere, som er helt ideelle at tage med på turen.

Du skal selvfølgelig også huske dine personlige ting som dit tøj og din toilettaske. Skal der hygges igennem, kan du med fordel medbringe noget underholdning, det kunne være kortspil eller brætspil. Er det sommermånederne du vælger at tage af sted i, skal du huske på, at selvom du er i Danmark, er der stadig myg og andre insekter, hvorfor det kan være en god idé, at medbringe myggespray eller myggebalsam. Rigtig god tur!