SUP board starter kit

Er du som så mange andre mange andre også blevet tændt af at skulle erhverve dig et SUP board begynder sæt, så er du havnet det rigtige sted. Inden du skynder dig at  investere flere tusinde kroner i et begyndersæt til SUP board, er der flere elementer og overvejelser du bør gøre dig. Læs med!

Som begynder og for at komme godt fra start med Stand Up Paddle surfing, skal du først og fremmest finde ud af, hvor du vil surfe og hvad formålet er med at købe et begyndersæt til SUP board. Nogle vil hygge sig, men have godt grej med lang levetid og stabil konstruktion, mens andre godt kan nøjes med de helt billige SUP boards med svaj på midten og mindre gode padler. Andre foretrækker race boards med fart, glid og længere ture.

Det skal du have

Et godt SUP board begynder sæt indeholder oftest en paddle, en pumpe og en finne som sikrer retningen. Derudover medfølger der gerne en rejsetaske samt en leash line, som kan sættes rundt om anklen. Leash linen er din sikkerhed når du falder i vandet, og den holder dig hele tiden tæt til boardet. 

Det er altid vores anbefaling at man tager sig tid til at finde det rigtige begyndersæt til SUP board. Der er rigtig mange faldgruber, og man kan hurtigt få forkøbt sig, hvis man ikke undersøger hvilket behov man har. Tag dig derfor god tid til at undersøge forskellige board typer samt hvilken kvalitet du ønsker. Der er stor forskel på billige modeller og de anerkendte mærker,  hvad angår kvalitet, konstruktion og oplevelse.

Mange foretrækker stille og roligt vand, det kan f.eks være den nærliggende sø, en lokal å eller et havnebad – måske endda fjorden. Der er rigtig mange muligheder og vi anbefaler altid, at du starter stille og roligt ud med SUP surfing. Sørg for at komme godt i gang og uden at starte i det store vesterhav med bølger, strøm og vind. 

Som begynder og ny i sporten skal du sørge for, at du også får købt dig noget udstyr, som kan bruges fremadrettet og som samtidig er stabilt og nemt at balancere på. Et godt SUP board begynder sæt kan erhverves fra omkring kr. 4000 og op. Indenfor surfing og stand up paddle surfing, hænger pris og kvalitet i høj grad sammen. Kvalitet, holdbarhed og konstruktion koster og man kommer ikke billigt til det, selvom det kan virke fristende at købe en af de billige modeller i det lokale byggemarked.

Det skal du have

Når du har styr på alt det nødvendige udstyr til et SUP board begynder sæt, er næste step at få investeret i en god, solid og varm våddragt – og eventuelt også et par neopren sko, så du ikke skærer fødderne. Våddragten skal sørge for at du altid kan være på vandet – også på de dage, hvor det kan være overskyet. Våddragten holder dig varm, og forlænger samtidig din aktive tid på vandet. En våddragt skal sidde tæt, du skal kunne bevæge dig og samtidig skal du sikre dig, at du får en med lange arme og ben. En våddragt kan føles tætsiddende og ubehagelig på land, men med det samme du kommer i vandet, vil den føles mere tilpas og velsiddende.

Derudover skal du sørge for at købe dig et par neopren sko. Ved du allerede nu, at du kun skal surfe ved sandstrande uden sten, skaller, muslinger, kan du undlade, men de fleste steder i Danmark har altså sten, muslinger og skarpe genstande.  Sørg derfor for at få købt dig et par gode neopren sko. Et par gode neopren sko kan erhverves for omkring 400 kroner og så holder de gerne de næste 5-8 år.