Yes! Så er rejsen booket, og du glæder dig garanteret som et lille barn til juleaften. Foran dig venter dit livs eventyr, og det vil uden tvivl være spækket med store oplevelser og berigende øjeblikke.

Inden du kommer afsted, så er der dog nogle ting, du skal have på plads, og her taler vi ikke bare om alle de ting, du skal finde plads til i kufferten. Der er nemlig også nogle praktiske, og måske også lidt kedelige ting, som du ikke må glemme.

I denne artikel kan du læse om fire dem.

Informér din bank

Inden du tager nogen steder hen og bliver væk i længere tid, så kan det være en god idé at informere din bank om det.

Det bliver forhåbentligt ikke nødvendigt, men for din bank kan det være godt at vide på forhånd, hvor du har tænkt dig at opholde dig og altså bruge dine penge. På den måde kan de jo være hurtigt ude i tilfælde af problemer, men de vil heller ikke spærre dit kort for dig, fordi du ikke er hjemme i Danmark.

Få styr på dine faste udgifter

Har du faste udgifter som for eksempel husleje, forsikringsbetalinger eller bare et medlemskab af det lokale motionscenter, kan det være en fordel at få styr på dem, inden du tager afsted.

For det første giver det dig en mulighed for at sige de aftaler op, som du ikke får glæde af i mellemtiden, så du kan spare de penge.

For det andet kan du således også sørge for, at de resterende faste udgifter også vil blive betalt, enten før eller mens du er afsted. Ellers kunne der jo komme til at dumpe det ene rykkergebyr efter det andet ind ad brevsprækken, som aldrig ville blive set.

Opdatér din adresse

Apropos postkassen så vil det også være oplagt at minde dig om, at du skal opdatere din adresse, hvis du flytter fra dit nuværende hjem.

Selv hvis du ikke flytter, kan du overveje at få dele af din post sendt til en anden adresse, for eksempel hos et familiemedlem eller en nær ven, i tilfælde af at du skulle modtage vigtig post.

Det er altså også en måde, hvorpå du kan undgå at løbe ind i problemer.

Meld dig på danskerlisten

I tilfælde af at en katastrofe skulle ramme, der hvor du opholder dig, vil det være bedst, at du allerede står på Udenrigsministeriets Danskerliste.

Her kan de nemlig holde øje med, hvem der befinder sig i et givent land og derved let få kontakt på de pågældende personer, hvis der skulle opstå problemer.

Det er let at gøre, for du kan bare downloade appen ”rejseklar” til din telefon, og så kan du registrere dig derpå.

Så vil du også få en notifikation, hvis der skulle være nogen slags fare, hvad end det er menneskeligt eller en naturkatastrofe. Du vil jo ikke nødvendigvis være helt opdateret på de lokale nyheder, når det ikke er dit hjemland.