At fjerne alger på fliser er ikke et projekt der ligger lige for, som boligejer. Heldigvis er der mulighed for at hente professionel hjælp til opgaven uanset omfanget af problemet. Med en fliserens er dine fliser sikret mod fremtidige algeangreb.

Tre processer til at fjerne alger på fliser

Når der skal fjernes alger fra fliser foregår det gennem tre processer. Nogle af processerne kan foretages uden de andre, men det er i forbindelse med fremtidig vedligehold af fliserne. Det anbefales at få fliserne imprægneret fremadrettet, for at forlænge levetiden på dine fliser, men også for at gøre dem modstandsdygtige mod nye algeangreb. Det er ikke blot gamle fliser der bliver behandlet, også nye fliser kan bruge beskyttelse. Herunder kan du læse om de forskellige processer for at fjerne alger på fliser.

Første del af processen er afrensning af fliser

Ved afrensning af fliserne bliver de renset grundigt af med en børste. Børsten renser dybdegående flisernes belægninger af, kun ved brug af postevand. Afrensningen gør fliserne fri for alle de uønskede belægninger, som alger, mos og flisepest.

Efter endt afrensning vil du allerede kunne se et tydeligt resultat. Alle belægningerne er fjernet og fliserne ser ud, som nye, men en fliserens kan ikke stå alene. Afrensningen har gjort at fliserne er åbne og ubeskyttet, hvilket vil resultere i nye angreb hurtigt efter afrensningen. Derfor er de næste processer vigtige for det endelige resultat.

Anden del i processen desinficering af fliser

Efter afrensningen skal fliserne nu have en desinficering. Desinficering er en skum der bliver sprøjtet ud på fliserne i et tyndt lag. Skummet trækker sig helt ned i fliserne og fjerner de dybereliggende alger. Når flisen er tør har desinficeringen trukket sig helt ned.

Desinficeringen modvirker fremtidige grønlige belægninger på dine fliser. Med en årlig desinficering af dine fliser, er du sikret pæne og rene fliser hele året rundt, som vil gøre dine naboer misundelige.

Sidste del af processen er imprægnering

Imprægneringen kan først foretages efter 1 til 2 uger efter endt behandling af afrensning og desinficering. Når tiden er inde bliver fliserne påført en transparent nano imprægnering. Det bliver påført via en lavtrykssprøjte, som sørger for at alle fliserne få et godt lag imprægnering.

Fliserne er nu beskyttet mod alle slags belægninger og modstandsdygtige overfor vind og vejr. Fliserne bevarer deres originale farve, da det er en transparent nano imprægnering der benyttes. Alle produkterne er 100% miljøvenlige, så hverken fliser eller andet omkringliggende tager skade af behandlingerne.