”At rejse er at leve”. Så poetisk lød ordene fra H.C. Andersen i eventyret ”Mit livs Eventyr” fra 1855. Og tænk, hvis man omvendt også kunne leve af at rejse? Det kan du måske. Har du overvejet at blogge om rejser og tjene penge på din udlængsel?

Selvfølgelig kimer virksomhederne ikke en ned fra den ene dag til den anden for at tilbyde en gratis rejser. Man må starte selv, gøre arbejdet fra bunden og skabe en blog, der har en markedsføringsværdi for virksomhederne. Men hvordan skaber man så lige en lækker blog, man kan tjene penge på?

Værn om dit indhold

Hvis du ønsker at have en blog, der handler om at rejse, er det vigtig, at du værner om den identitet. Måske er du adventure-typen? Eller måske er du mere en yoga-type, der drømmer om udføre Downward-Facing Dog under varmere himmelstrøg? Uanset hvilken type du er, skal du skabe indhold, der henvender sig til andre rejselystne ligesom dig.

Derfor skal du være påpasselig med ikke at lave indlæg, der peger i øst og i vest. Hold dig til dit område. Hvis du begynder at skrive om børnetøj, køkkenelementer eller tyverialarmer, så hægter du dine kernefølgere af. Dem, der følger dig, fordi de vil læse om rejser og intet andet. Så værn om dine følgere. Det er dem, du skal leve af.

Lav Youtube-videoer

En rigtig god måde at skabe unik indhold på er ved at lave Youtube-videoer, der fungerer godt på de sociale medier. Når du giver lidt af dig selv i en Youtube-video, virker du også mere troværdig, og folk er mere tilbøjelige til at følge dig.

Samtidig kan du med brugen af Youtube-videoer også tjene en ekstra skilling på annoncer, der er et godt markedsføringsredskab for virksomhederne.

Prioriter æstetikken

Når du har styr på din identitet som rejseblogger, skal du sørge for at skabe en visuel æstetik, der stemmer overens med din identitet. Tag flotte billeder og invester eventuelt i et godt kamera, der kan fange de gode øjeblikke på bedste vis.

Du bør også indtænke en sammenhæng i dine billeder, så dit feed på instagram fremstår som en helhed. Hvis du eksempelvis blogger om at stå på ski, kan du med fordel prioritere de hvide og blå nuancer, når du tager billeder.

Er du derimod rejseblogger med et hjerte, der banker for Indien, kan du skrue op for farverne og køre en mere eklektisk stil i dit feed. Men hav hele tiden dit feeds samlede æstetiske udtryk in mente, så det ikke bliver et miskmask af forskellige retninger. Så er du godt på vej.