Det kan være en rigtig fed og lærerig oplevelse for dine børn, hvis du tager dem med på ferie. Men er der noget, man skal være særligt opmærksom på, og hvordan forbereder man sig bedst muligt på at rejse på ferie med børnene? Denne artikel har til formål at besvare disse helt naturlige bekymringer og spørgsmål, som du kan gå med som forælder.

Tal med dine børn om ferien

Nogle børn har lettere ved at bryde ud af de vante rammer og rutiner, end andre har. Derfor gør du klogt i at forberede dine børn ved at tale med dem om rejsen. Snak om, hvordan I kommer frem, hvor I skal hen, hvad I skal lave der, og hvor lang tid I skal være afsted. Det bliver lettere for børnene at forholde sig til tanken, når børnene faktisk ved, hvad der kommer til at ske.

Hvad skal pakkes med til børnene til ferien?

Hvilket udstyr du får brug for under ferien, afhænger i høj grad af, hvilken type ferie du drager afsted på. Er det eksempelvis en storbyferie, ferie sydpå eller skiferie? Som regel er klapvognen et must-have, hvis du har mindre børn, netop fordi disse hurtigt kan blive trætte i benene – og det kan være ret så hårdt at bære rundt på et barn i længere tid.

Derudover er det også en god idé at tjekke, om børnene mangler nyt tøj til ferien. Har du en pige i alderen 1-14 år, kan du tage et kig på creamie børnetøj.

Medbring masser af underholdning til rejsen

Børn kan hurtigt blive trætte og irritable, og hvis I skal rejse langt, kan det være frustrerende at være vidne til. Ved at pakke en masse forskellig slags underholdning i form af tegneting, tablet, spil og lignende, så bliver rejsetiden meget sjovere for børnene.