Mundbind er det værnemiddel, der har været mest omtalt i forbindelse med at beskytte mod coronavirus ude i det offentlige. Nogle steder er der gået mode i at have dem på, hvor folk får lavet mundbind med vilde eller spøjse mønstre/tryk på. Men også uden at skele til den slags løsninger kan du finde stilige mundbind i stof, der findes i diskrete sorte, hvide og grå farver, og hvor du også kan finde pink mundbind og mundbind til børn med sjove figurer, fx pandaer.

Se her for at finde vaskbare mundbind og mundbind til engangsbrug for forskellige aldre og præferencer til stil. Tjek certificeringer på forskellige mundbind, så du ved, du finder det rette.

Tjek bindets mærkninger før køb

At et mundbind rent faktisk beskytter dig er det vigtigste, og her er det værd at skele til, hvilke mærker mundbindet har. CE-mærket finder du ved så godt som alle mundbind, da mærket er udtryk for, at produkter, herunder mundbind, overholder EU-lovgivningen og kan sælges på tværs af grænser. Oeko-Tex certificering er din garant for, at ingen skadelige kemikalier blev brugt til mundbindet. FFP2 og FFP3 er udtryk for evnen til at filtrere partikler, dvs. at beskytte.

Rejsepose og nakkerem til mundbind

Skal du ud at rejse, kan du købe mundbind i rejsepose sammen med andre værnemidler som renseservietter og en lille bøtte håndsprit. Er du træt af at have mundbindets elastikker om dine ører, kan du finde en bøjelig nakkerem i plastik, elastikkerne kan fæstnes på i stedet for.

Vigtigt skridt i den rette retning

Beskyt dig selv, dine børn og alle de folk, I har kontakt med, når I er på farten. Mundbind er ikke nok i sig til at helgardere mod smitte, men at have et på er et vigtigt skridt i rette retning.