Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og mange danskere overvejer i disse dage, hvor ferien skal gå hen. Skal det være farverige drinks under sydens sol eller kortspil og hygge i et sommerhus i Skagen? Skal det være backpack-tur eller luksushotel med pool? Hvad siger kontoudtoget? Overvejer du, hvor din rejse skal gå hen, så er der her tre gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, før du tager din endelige beslutning.

1) Hvem vil du gerne rejse med? 2) Passer jeres budget og forventninger sammen – eller skal I indgå kompromiser og justere lidt på forventningerne? 3) Hvad betyder mest for dig, når du skal holde ferie: afslapning og tryghed, eventyr og spontanitet eller noget helt tredje? Når du har fundet svarene, så er det bare med at komme afsted.

Ude godt, hjemme bedst?

Det er som bekendt godt vejr i Danmark i ca. to minutter om året. Som regel falder det gode vejr sammen med sommerferien, og så smutter de fleste danskere sydpå. Og det er jo i grunden ærgerligt, at vi ikke har tid til at nyde den danske sommer, når den endelig er der. Ofte er den nemlig allerede smuttet igen, når vi vender tilbage fra ferien. Men der er råd at hente. Og du kan ovenikøbet både spare tid og penge. En dejlig hjemmeferie kræver blot, at du justerer lidt på de hjemlige rammer. Hvis du er så heldig at have en have, så er det bare frem med parasoller, bøger og kolde drinks. Og så kan du få råd til et par smarte nye sandaler eller en flot ny sommerkjole i stedet. Og det kan ordnes fra liggestolen i solen fx på kysthuset.com.

Du bestemmer selv, hvad dit personlige Hotel Hjem skal indeholde af selvforkælelse, nye moderigtige sommerlækkerier og ikke mindst folk, du holder af. Du behøver ikke tænke på kedelige ting som CO2-udslip ved flyrejser, hvorvidt du nu har husket at forny dit pas, og hvilke vacciner du skal have. Lad ferien komme til dig, når vejret endelig er til det, og gem den store rejse til vinter. På den måde behøver du ikke vælge mellem en afslappet sommer i Danmark og eventyr under sydens sol.

Sommerstemning hele året

Vi kan lære rigtig meget af den måde, vi opfører os på i ferien. Vi er mere afslappede, ubekymrede og generelt bedre til at følge vores behov. Mange af os oplever måske i hverdagen, at vores egne behov konstant må tilsidesættes for familie, job og andre forpligtelser.

I ferien har vi pludselig mulighed for at koncentrere os om det, der giver os umiddelbar nydelse og glæde. Det er derfor en god lejlighed til at reflektere over, hvad vi kan gøre for at tage lidt af feriestemningen med os i hverdagen. Det behøver ikke kræve en masse. Måske skal du bare give dig selv 10 minutter om dagen til at sidde i haven og nyde solen? Eller også er en kort dukkert, inden du tager på arbejde, hvad du har brug for? Overvej, hvordan du ved blot nogle få ændringer kan opgradere hverdagens trummerum og få et strejf af sol og sommer med dig hele året.