Hvis du ønsker en skøn og indholdsrig ferie med smukke og spændende oplevelser, så er Kroatien et rigtig godt bud. På den 1800 km lange kyst ved Adriaterhavet, ligger der krystalklare strande og et væld af charmerende byer, der alle byder på masser af sol, lækkert mad og en spændende historie. Kroatien er det perfekte rejsemål, der egner sig til både familien, kæresteparret og solorejsende, og på under 3 timer kan du med direkte fly lande i naturparadiset. Med god grund er Kroatien derfor også ved at blive et af Europas mest populære ferielande, og de mange billige rejser til Kroatien, er noget der i den grad lokker de fleste. 

Den historiske by Dubrovnik 

Især byen Dubrovnik tiltrækker hvert år mange turister, og byen er formentlig også Kroatiens mest kendte by og rejsemål – her går havet, historien og arkitekturen op i en højere enhed. Især den gamle bydel er værd at slentre rundt i, og attraktioner der er værd at nævne, er blandt andet Sponza-paladset og Rektor-paladset. Med sin store historie, kombinationen af by og strand, samt mange spisesteder og barer, er Dubrovnik en by der har det hele og som derfor er et besøg værd. 

Kroatiens øer 

Kroatiens mange øer udgør helt klart prikken over i’ét langs Kroatiens smukke kyst. De kroatiske øer byder på eventyrlige oplevelser og med over 1200 unikke øer, er den eneste udfordring blot at vælge hvilken ø eller øer, man skal besøge. Men hvis du ikke kan nøjes med én, så kan du fordel tage på øhop-ferie og opleve lidt af hvert. I højsæsonen er der mange færgeafgange fra fastlandet, og det er derfor ret nemt at rejse til øerne og fra ø til ø. Øer der er værd at nævne er blandt andet Hvar og øerne Vis og Dugi Otok, som alle er kendt for deres lækre strande og mad, usædvanlige oplevelser og en speciel ø-stemning.

Naturoplevelser 

Kroatien byder på et væld af smukke naturoplevelser, og du kan faktisk vælge mellem hele syv nationalparker – tre der ligger i bjergene og  fire der ligger ved kysten.  Alle er unikke og storslåede, og især Plitvice Nationalpark er meget velbesøgt og bliver årligt besøgt af over en million mennesker. Nationalparken har siden 1979 stået på UNESCO’s liste over verdens naturarv, og med sine 16 smukke vandfald, skovområder, søer og huler, kan du uden tvivl kun gå fra parken med en god og bjergtagende oplevelse.